Waarom?

Omdat wij geloven in een samenleving waarin mensen elkaar helpen. Onvoorwaardelijk. En dat we de mensen die zich vrijwillig inzetten dankbaar zijn. Ze dragen bij aan een samenleving die niet draait om geld, maar om wat nodig is.

Vriendenloterij logo

De VriendenLoterij Passieprijs De VriendenLoterij stelt de prijzen beschikbaar voor individuele vrijwilligers

De VriendenLoterij steunt maatschappelijke initiatieven die mensen met onvoldoende middelen of mogelijkheden een steuntje in de rug geven, zodat zij voluit mee kunnen doen in de samenleving en een volwaardig leven kunnen leiden.

Ook steunt zij vrijwilligers in hun ambitie om een bijdrage aan de maatschappij te leveren. De loterij werft fondsen voor goede doelen die werken aan gezondheid en welzijn en geeft bekendheid aan hun werk. Bij de VriendenLoterij maken deelnemers tijdens de wekelijkse Bingotrekking kans op de hoofdprijs van 100.000 euro, en nog vele andere mooie (geld)prijzen. Daarbij hebben deelnemers de mogelijkheid om voor een zelf gekozen maatschappelijke organisatie mee te spelen. Inmiddels spelen 650.000 deelnemers mee voor 46 goede doelen en bijna 3.300 clubs, verenigingen en stichtingen in Nederland. Sinds 1998 is ruim 969 miljoen euro aan goede doelen geschonken.